fredag 3 februari 2017


 

Veckobrev åk 4, 3 februari 2017

 

Hej!

Vi har denna vecka pratat en hel del om internet och vad man skriver där och vad man gör om man får otrevliga meddelanden och vad som faktiskt kan hända om man skickar sådana typer av meddelanden själv.

Anledningen till att vi tagit upp detta ämne är bland annat att flera av eleverna har råkat ut för ett SMS som sprider virus och som stänger ned deras telefoner och diverse olika funktioner. Vi har tittat på filmen Hashtag som handlar om hur illa det verkligen kan gå när man sprider rykten och bilder på nätet.

Många av eleverna ägnar mycket tid åt internet och åt olika youtubekanaler, vissa kommenterar själva i olika kommentarsfält och förstår inte hur allvarligt det är att kränka andra med ord. Detta sätt att uttrycka sig smittar också av sig på deras språk och attityd här i skolan och vi tycker därför att det är väldigt viktigt att vi diskuterar ämnet.  Det vore bra om ni diskuterade detta även hemma.

 

Skolsköterskan Nina har påbörjat hälsosamtalen, ni som ännu inte lämnat in den rosa lappen inför detta behöver göra det senast på måndag.

 

Alla elever har fått med sig sina utvecklingssamtalstider, återlämna dem så fort som möjligt. Vi vore tacksamma om så många som möjligt kan komma på de utsatta tiderna, detta för att elevernas undervisning ska påverkas så lite som möjligt av samtalsperioden.

 

Vi påminner om att alla elever behöver ta med någonting som kan fungera som krukor, till exempel en liten burk, ett avklippt mjölkpaket, en kruka eller liknande.

 

På tisdag är det dags för Bosöresa för halva gruppen, de som ska åka har idag fått lappar om detta, se separat info.

 

Kom ihåg att sjukanmäla varje dag när era barn är sjuka, 08-508 428 30

 

Hälsningar

Eva, Maria, Joel och Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar