fredag 10 mars 2017

Veckobrev v 10


Veckobrev år 4 vecka 10

Hej

Den här veckan har vi övergett de svenska sjöarna och börjat arbeta med Allemansrätten, ängarna och den odlade marken. Det kommer vi att fortsätta med några veckor framöver.

Alla elever har olika uppdrag på www.elevspel.se som de gärna får logga in och öva på. Det finns uppgifter i flera ämnen och hör ihop med sådant vi arbetar med i klassrummet.

Utflykten i onsdags innebar tipsrunda om allemansrätten och matteuppgifter som eleverna skulle samarbeta kring. Tyvärr blev det inte lika roligt som vi hade tänkt oss då väldigt många elever frös. Ett flertal hade gymnastikskor, tunna jackor och saknade termobyxor, mössor och ordentliga vantar. Det var -2 grader och 10 centimeter snö, vi skulle vara ute i 3 timmar och tvingades avbryta efter knappt 2, barnen måste vara klädda efter vädret!

Vi vill påminna om workshopen nästa vecka, på onsdag mellan 17-19 har ni föräldrar möjlighet att få se hur vi arbetar här på skolan. Naturligtvis vill vi göra extra reklam för våra egna, Linda kommer ha en som handlar om matematikundervisningen och Eva och Maria kommer ha en som handlar om ämnesövergripande undervisning. Vi tror att ni kommer uppskatta dessa workshops och att så många som möjligt kommer hit!

Kalendarium mars:

15/3  kl.17-19 Workshop för föräldrar

21/3 APT skolan stänger 16.00

23/3 4b får besök av ur och skurskolan Utsikten

 
Hälsningar Linda, Maria, Joel och Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar